De Auto

Al snel besloten wij uit te kijken naar een auto omdat we beide wisten dat het jaar voorbij zou vliegen en wij geen techneuten waren m.b.t de auto en het wel degelijk een zeer grondige voorbereding nodig had.
Een ding wisten we wel het zou een 4x4 moeten worden. Het inwinnen van informatie, het lezen van verslagen en het gericht emailen van de kenners (Chris Scot o.a.) kwamen wij tot de conclusie dat het een Landcruiser zou moeten worden.
Via het internet kwamen we bij een occasion ergens in Nederland. Op onze tocht naar de auto verkoper stelde Paula voor om eerst eens bij Rocco Langeberg van Wheels Unlimited in Beesd te gaan. Om 12 uur kwamen we binnen en 4 uur later gingen we pas weg. In de buik twee heerlijke beschuit met muisjes vanwege de jonge vaders en moeders die langswaren gekomen en die ons trakteerde. Intussen maakte Rocco alle tijd vrij om ons te informeren over het wel en wee van de Landcruiser. En “toevallig”had hij er nog een staan.

Het werd een Toyota landcruiser uit 1988, De HJ61, 6 cilinder, 4.0 liter motor inhoudt en geel van kleur.

In januari hebben we de auto gekocht en we besloten dat ik (jerzy) elke vrijdag bij Rocco in de leer ging als jongste bediende om te kijken of ik het talent van automechaniker onder de knie kon krijgen. Volgens Rocco was dat geen enkel probleem. Een heerlijk tijd in de garage volgde. De hele auto is onderhanden genomen en veel is vernieuwt of verbeterd. Maar ik heb ook aan ander auto’s mogen zitten en heb geoefend met het sleutelen.
Als een ware chirurg behandeld rocco de auto’s en zorgt dat ze weer rijden. Via wheelsunlimited kwamen we ook in contact met andere reizigers.
We hebben geprobeert om via het internet zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de spullen die we onderweg nodig hebben.